30 OCAK 2017

Yenişehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Yenişehir’i daha modern ve temiz bir ilçe haline getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri özellikle yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu Ofis semtinde programlı bir şekilde yürüttükleri çalışmaların yanı sıra, ilçe genelinde cadde ve sokaklarda temizlik ve çöp toplama işlerini düzenli olarak yapmaya özen gösteriyor. Ayrıca çöp yığıntılarının oluşmaması için çöp konteynerleri yerleştiren ekipler, tadilat sonucu çıkan moloz atıkları, hanelerden çıkan eşya vb. türde atıkları günlük toplayarak ilgili döküm sahalarına naklediyor. İlçenin daha temiz olması için günlük yapılan temizlik hizmetlerine ek olarak, toplu çalışma ekipleri ile tüm mahallelerde periyodik olarak detaylı temizlik çalışmaları yapıyor. Toplu çalışma ekipleri, çalışma yapılan bölgelerde süpürme, boş arsaların temizliği, kaldırım üzeri otların temizliği gibi kapsamlı temizlik çalışmalarına devam etmekle birlikte cadde, sokak, okul bahçesi, cami bahçe ve çevresi, pazar yerlerini de yıkıyor. Yapılan bu çalışmalar ile vatandaşlarımızın daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını hedeflerken vatandaşlarımızın da aynı bilinç ve duyarlılıkla hareket etmelerini önemsiyoruz.