15 ŞUBAT 2017

Yenişehir Belediye Başkanı Kaymakam Dr. Mehmet ÖZEL, hafta sonlarını yardıma muhtaç ailelerin evlerini ziyaret ederek geçiriyor. Ziyaretlerde mağdur vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek, bütçeleri oranında ailelere yardımları yaptıklarını söyleyen Başkan ÖZEL, mağdur ailelerin sorunlarını yerinde incelemek üzere Yenişehir İlçesi Fabrika, Şehitlik ve Benusen mahallerinde yaşayan KURT, GÜLER ve TEMEL ailelerini ziyaret etti. Fabrika mahallesinde yakınlarının evinde yaşayan ve eşini kaybeden 8 çocuklu Pakize Kurt'un evini ziyaret ederek, KURT'un sorunlarını dinledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma Vakfından dul ve yetim maaşı alan KURT, yapılan yardımlardan memnun olduğunu belirterek, Başkan ÖZEL'e teşekkür etti.

25 Yıllık Evliyim 9 Çocuğum Var Resmi Nikahımız Yok.

Başkan ÖZEL'in, KURT'un evini ziyaret ettiğini öğrenen mahalle sakinleri, mahallede bulunan taziye evinin onarılmasını talep ederken, mahallede yaşayan iki erkek kardeş olan 25 ve 15 yıllık evli olmalarına rağmen resmi nikahlarının bulunmadığını söylemeleri üzerine, kendisinin 9 çocuğu, kardeşinin ise 8 çocuğunun olduğunu belirten ve kimliğini açıklamak istemeyen vatandaşa Başkan Özel, nikahlarını kıyma sözü verdi.

Şehitlik ve Benusen mahallerinde yaşayan ve eşlerini trafik kazalarında kaybettikleri belirtilen Nazime GÜLER ve Filiz TEMEL'i de evlerinde ziyaret eden Başkan ÖZEL, çocuklara çeşitli hediyeler vererek, soba ile ısınan aileye kömür yardımı yapılması talimatını verdi.

Tek Gözlü Odada Yerde Çalışarak Teşekkür Aldı.

Belediye Başkanı Kaymakam Dr. Mehmet ÖZEL, tek gözlü bir odada yaşayan Filiz Temel'in çocukları ile de bir süre sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. TEMEL ailesinin 7 çocuğu bulunduğu belirtilirken, çocuklardan ilkokul 5'inci sınıf öğrencisi İrem TEMEL, zor koşullarda ders çalışmasına rağmen teşekkür aldığını söyleyince ÖZEL, yeni bir ev bulmaları halinde kirasının kendisi tarafından ödeneceği sözünü verdi. 7 çocuğun anneleri ile birlikte yaşadığı tek gözlü evi inceleyen Belediye Başkanı, "Barınma sorunları var, evlerinin durumları biraz sıkıntılı, inşallah onu çözmeye çalışacağız. Kiralık ev bakabiliriz, bulabilirler, kiralarını biz ödeyebiliriz. Belediye Başkanlığımız olarak kira yardımı yapabiliriz. Ev eşyalarında eksiklikler, sıkıntılar var. Bunları giderebiliriz. Ayrıca okuyan öğrencilerimiz var başarılılarda onlara da burs sağlayacağız inşallah belediyemizden, bu şekilde ailemizin durumunu daha iyi hale getirmeye çalışacağız. Anne rahatsız sağlık problemleri var. Arkadaşlarımız onu da hastanede ziyaret edecekler onun sağlık durumunu takip edeceğiz."dedi.

Başkan ÖZEL, hafta içi yoğun iş temposu nedeniyle hafta sonları vatandaşların dertlerini dinlediğini belirterek, "Özellikle hafta sonları biz aile ziyaretlerine önem veriyoruz. Hafta içi iş yoğunluğundan çıkamazsak bile hafta sonları biz aile ziyaretlerine önem veriyoruz. Hafta sonlarımızı tamamen mahallelerde vatandaşlarımızın dertlerini dinleyerek geçirmeye çalışıyoruz. Belediyemize gelen bu talepleri özellikle beyaz eşya, mesela buzdolabı, çamaşır makinesi şeklinde yardımlarımızda oluyor. Bütçemiz yettiği oranda vatandaşlarımızı rahatlatmaya çalışıyoruz. Hafta sonlarımızı daha çok yardım işlerimize ayırıyoruz."diye konuştu.

Diyarbakır Belediye'ye Kayyum Atanan Kaymakam... paylaşan: haberler