17 MAYIS 2017

Evde Bakım Hizmetleri Çalışmalarına Devam Ediyor

Belediyemiz, ‘’ Evde Bakım Hizmeti Ekibi’’ ilçedeki yüzlerce yaşlı,ve yardıma muhtaç vatandaşa yardım eli uzatıyor.
Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında faaliyetlerimizden birisi olan Evde Bakım Hizmetleri kapsamında, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlılara ulaşarak, sıcak yemek, bakım-tamirat ve kuaförlük hizmetlerinin yanı sıra pek çok kolaylıkla vatandaşlara ulaşıyor.
KİŞİSEL BAKIM, TEMİZLİK VE TAMİRAT YAPILIYOR
Belediyemiz Evde Bakım Hizmeti Ekibi, kişisel bakımını sağlayamayan bireylerin, kişisel bakımlarını gerçekleştirip, hastaların yaşadıkları ortamı sağlık koşullarına uygun hale getirerek, evlerinde her türlü temizlik, bakım, onarım ve tadilat işlemlerini gerçekleştiriyor.
Kişisel bakım ve temizlikten sonra, evi baştan aşağıya kontrol ederek arızalı ve kullanılamayan yerleri elden geçirerek hazır hale getiren ekipler, özellikle musluk tamiri, lamba değişimi, elektrik prizlerinin bakım ve yenilenmesi gibi çalışmaları da yapıyor.
13 PERSONEL GÖREV YAPIYOR
13 kişilik evde bakım personeli tarafından gerçekleştirilen hizmetler kapsamında, vatandaşların saç sakal tıraşı, tırnak bakımı yapılıyor. Temizlik hizmeti ise, temizliğini yapmakta zorlanan vatandaşın ihtiyacına göre gerçekleştirilirken, evlere ilaçlama da yapılarak, hijyenik hala gelmesi sağlanıyor.
“AMACIMIZ VATANDAŞIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK”
İlçedeki yaşlı ve hasta vatandaşların her daim yanlarında olduğunu ifade eden  Belediye Başkanı Dr.Mehmet ÖZEL, “Evde bakım hizmetinde amaç, vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmektir. Bu hizmet, çevresi ve arkadaşları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler için verdiğimiz bir hizmettir. Bu vatandaşlarımız, Belediyemiz ile iletişime geçerek başvuruda bulunabilirler” diye konuştu.