Dokuz Çeltik Mahallesi’ nde terk edilmiş bir metruk yapının yıkımı gerçekleştirildi
Tarih : 02-02-2018 49 defa incelendi

Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Dokuz Çeltik Mahallesi’ nde terk edilmiş bir metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.
Mahallelerde yaşayan halkı oldukça tedirgin eden yaşlı ve yıkılmak üzere olan harabe evler vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce durum tespiti yapıldıktan sonra yıkım çalışmaları yapılıyor. Yapılan çalışmalar çerçevesinde iş makinelerinin giremediği dar sokaklarda ise insan gücü kullanarak yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü, mahalle sakinleri ve muhtarlıklar tarafından gelen şikayetler doğrultusunda bir kısmı ya da tamamı yıkılacak derecede tehlike arz eden yapılar İmar Kanunun 39. Ve 40. maddelerine istinaden Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğünün imkanları doğrultusunda yıkım çalışmaları yapılmaktadır. Yapılan çalışmalar neticesinde iş makinelerinin girebildiği sokaklarda makine gücüyle, iş makinelerinin giremediği dar sokaklarda ise insan gücüyle mahalle sakinlerini rahatsız eden metruk yapıların yıkımı Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizce yapılmaktadır.

Mahallelerindeki boş yapıların, Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkılmasını takdirle karşılayan mahalle sakinleri belediye çalışanlarına teşekkür ederek , metruk yapıların bulunduğu yerlerden dolayı sıkıntı yaşadıklarını ve bu yerlerin varlığından olumsuz yönde etkilendiklerini belirttiler.