“+1 Mutlu Olmaya Engel Değil” Sosyal Sorumluluk Projesi
Tarih : 21-03-2018 559 defa incelendi

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal’ın talimatıyla hayata geçirilen “+1 Mutlu Olmaya Engel Değil” Sosyal Sorumluluk Projesi ile Down sendromlu çocuklar için farkındalık yaratmaya devam ediyoruz.

Down sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır. Down sendromunu iyileştirecek veya yok edecek bir tedavi bulunmuyor. Tek yol eğitim. Sosyalleşme, bu eğitimin vazgeçilmez parçası. Bu yüzden, Down sendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, ayrıştırılmadan yaşamaları gerekiyor. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal’ın talimatıyla Ayten Elyasa Erdoğan Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda Down sendromlulara özel bir sınıf oluşturuldu. Diğer öğrencilerle birlikte aynı okulda ayrıştırılmadan eğitim alma imkanı sağlandı. Kendilerine sağlanan özel eğitim desteği ile kendi kendine yetebilen, kendine güvenen, çeşitli becerilere dayalı işlerde çalışıp, üreterek topluma katkıda bulunabilen, içinde yaşadıkları toplumla bütünleşmiş bireyler olarak mutlu bir hayat sürdürebileceklerdir.

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü etkinlikleri çerçevesinde Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal’ın talimatıyla Yenişehir Belediyesi Proje ekibi pilot sınıfımızdaki Down Sendromlu öğrencilerin isteklerini hayallerini gerçekleştirmek için seferber oldular. Bir tek çocuğun yüzünde bile tebessüm olabilmek, en büyük ödülümüz. Yenişehir Belediyesi Proje ekibi, çocukların istekleri ne ise onlara alarak hediye ettiler.

Bir çocuk gülsün diye...

Çocuklarımız hayatlarında en çok olmak istedikleri meslekleri bizimle paylaştılar. Kimi doktor, kimi asker, kimi de mühendis olmak istediğini söyledi Proje ekibimize. Proje ekibimizde onların hayallerine bir günlüğüne de olsa ulaşmaları için onlara özel mesleki kıyafetleri ve görev yapacakları yerleri ayarladılar. Kendilerine özel hazırlanan kıyafetler ile hayallerindeki meslekleri icra etme şansı yakaladılar. Biz meleklerimizin hayallerini gerçekleştirirken bizlere destek olan Yenişehir İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı ve Kayapınar İbni Sina Aile Sağlık Merkezi’ndeki sağlık görevlilerine teşekkür ederiz.