“57. Piyade Alayı Saygı Yürüyüşü” ne yoğun katılım
Tarih : 25-04-2018 56 defa incelendi

57. PİYADE ALAYI SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Yenişehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde Çanakkale Kara Savaşları’nın 103. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “57. Piyade Alayı Saygı Yürüyüşü” çok sayıda gencin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle anılıyor. 57. Piyade Alayı, Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı kabul edilen Anzak Çıkarmasını durdurmak amacıyla 25 Nisan 1915 sabahı harekete geçen Osmanlı alayıdır. Çanakkale Şehitlerini Anma Programı dahilinde düzenlediğimiz 57. Piyade Alayı Saygı Yürüyüşümüze Vali Yardımcımız sayın Ayhan ABATAY, Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hacı CEBE, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet DEMİR ve çok sayıda gencin katılımıyla gerçekleştirildi.

İstasyon Sümer Camii’nde sabah namazının kılınmasının ardından yürüyüşe katılanlara çorba ikram edildi.İstasyon Sümer Camii önünden “57. Piyade Alayı Saygı Yürüyüşü” başladı ve Hava Şehitliği’nde son bulan yürüyüşün ardından şehitlerimizin mezarı başında Kuran-ı Kerim okunup, dua edildi.