Tarih : 02-03-2019 98 defa incelendi

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun teşrifleriyle Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılan puşideler Eğil Peygamberler Türbesi Camii'nde medfun olan peygamber makamlarına dualarla salavatlarla serildi. Eğil Peygamberler Türbesi Camii’nde medfun olan Hz. Zülkifil ve Hz. Elyasa’nın makamlarının puşidelerinin değiştirilmesi merasimine İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal, Bağlar Kaymakamı Barış Demirtaş, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanı Abdullah Çiftçi, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ünal Koç, Eğil Kaymakamı Kürşad Atak katıldı.
İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve beraberindekiler ilk olarak Eğil ilçesinde bulunan Hz. Zülkifil ve Hz. Elyesa peygamberlerin kabirlerini ziyaret ederek kabirleri başında dua etti. Daha sonra İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın okuduğu dua eşliğinde Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal’ın desteğiyle Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki usta öğretici kadınlar tarafından el işi göz nuru işlenen puşideler tekbirler ve salavatlar eşliğinde değiştirildi.
Daha önce Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal’ın desteğiyle Hz. Süleyman Camii içerisinde yer alan 27 sahabe türbesindeki puşidelerde Yenişehir Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki usta öğretici kadınlar tarafından büyük bir emek ve göz nuru ile işlenmişti. Hz. Süleyman Camii’nde düzenlenen sahabe puşidelerinin değiştirilmesi merasiminde Peygamber efendimizin sahabelerine, torunlarına sahip çıkmak adına bu tür çalışmalara devam edeceğini belirten Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal, Eğil’de mefdun olan peygamber makamları için de bir çalışma başlattı. Eğil’deki peygamber makamları Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki usta öğreticiler tarafından Maraş usulü denen çok tafsilatlı bir iş ile el işi göz nuru işlendi.
Eğil’deki peygamber makamlarının puşidelerinin değiştirilmesinin ardından İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal ve beraberindekiler Eğil ilçesinde kılınan cuma namazının ardından vatandaşa aşure ikram etti.