Ramazan Etkinliklerimize vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösteriyor
Tarih : 18-05-2018 289 defa incelendi

Yenişehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri ile izleyenlere eski ramazanların manevi atmosferini yaşatmaya devam ediyor.

Ramazan ayı ibadetin en yoğun yaşandığı ay olduğu kadar Ramazan eğlenceleri ile de özellikle çocukların dört gözle beklediği özel bir aydır. Dağkapı Meydanı’nda düzenlenen Ramazan Etkinlikleri programımızda ilk olarak özellikle çocuklar tarafından ilgi ile izlenen ateş gösterisi sergilendi. Ateş gösterisi seyirciler tarafından bugünde büyük ilgi ve şaşkınlıkla izlendi. Ardından sahneyi Ramazan denilince akla ilk gelen sahne gösterilerinden orta oyunu Hacivat- Karagöz aldı. Hacivat Karagöz Oyunları, günümüzden yüzyıllarca önce ortaya çıkmış, insanları eğlendirirken düşündürmesi ile zaman zaman toplumsal bilincin oluşmasında öncü bir rol oynamıştır. İzleyenlerin büyük beğenisini toplayan Hacivat Karagöz Oyunu sonrası sahneyi Yeşil Camii İmamı Mehmet Bayram Doğan hocamız aldı. Değerli hocamızın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile dinleyenleri mest etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Ramazan etkinliklerimize konuşmacı olarak katılan Sümer Camii İmamı Abdulvasi Yaz hocamız, izleyenlere Ramazan ayının maneviyatı ve bereketini anlattı.

Bu gecede teravihden sonra hemşehrilerimizle Dağkapı Meydanı’nda Ramazanın manevi havasına yakışır bir gece geçirdik.