sokak kedileri için Yenişehir Belediyesi Hizmet Binası Parkı'na kedi evleri yerleştirildi
Tarih : 01-03-2018 146 defa incelendi

Yenişehir Belediyesi, sokak kedileri için Yenişehir Belediyesi Hizmet Binası Parkı'na kedi evleri yerleştirdi.

Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sokak hayvanları konusundaki hassasiyetini kalıcı hizmetlere dönüştürerek sokak kedileri için ‘Kedi Evi’ projesini hayata geçirdi. Kış aylarının etkisini göstermeye başladığı bugünlerde soğuktan fazlasıyla etkilenebilen ve donma tehlikesi altında kalan sevimli dostlarımız kediler için bu proje hayata geçirildi. Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, kedilerin soğuk havada barınabilmesi için çok sayıda kedi evi yaptırdı. Yenişehir’in muhtelif noktalarına yerleştirilen kedi evleri sayesinde sokakta yaşayan ve sığınacak yer bulamayıp donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan sevimli dostlarımız kedilerin korunması planlanıyor.

Ayrıca bu proje ile çocuklara hayvanlarla birlikte yaşama alışkanlığının ve hayvan - doğa sevgisinin kazandırılması amaçlanmakta bunun yanı sıra insanlar kadar hayvanların da yaşam hakkına sahip olduğu mesajının toplumda kabul görmesi hedeflenmektedir.