BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞVURULAR BAŞLADI

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından bölgede ilk kez hayata geçirilen 13 başlıktaki Sosyal Destek Projesi kapsamında yer alan öğrenci evinde kalan Üniversite Öğrencilerine Aylık Gıda
Desteği başvuruları başladı.

Sosyal Destek Projesi içesinde yer alan Üniversite Öğrencilerine Aylık Gıda Desteği ile ikametgâhı ilçede bulunan ve ilçede öğrenci evlerinde kalan üniversiteli öğrencilerinin aylık gıda desteği Belediye tarafından karşılanacak.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, Üniversite Öğrencilerine Gıda, Lise Öğrencilerine Ulaşım, Öğrencilere Kırtasiye, Sınavlara Hazırlık Kitabı, Gıda, Yeni Doğan, Giyim, Sosyal Market, Öksüz ve Yetimlere Giysi, Engelli Bakım Hizmeti, Yaşlı Bakım Hizmeti, Yeni Evli Çiftlere Mobilya ve Sosyal Taksi Hizmeti gibi 13 Başlıktaki Yanıbaşındayız Projesi'nden faydalanmak isteyen vatandaşların başvurularının alındığını söyledi.

-YENİ HİZMET MODELİ-
Yenişehir ilçesinde sosyal hizmet alanında birbirinden farklı projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Beşikci, "Yanıbaşınızdayız Projemizle ilimizde ilk kez çok farklı bir sosyal hizmet modelini hayata geçirmiş bulunmaktayız. İlçemizde bulunan ilgili kurumlarımız ile üzerinde çalıştığımız
Sosyal Hizmet Politikasıyla 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın faydalanabileceği modelimizi uygulamaya başlatmış bulunmaktayız." dedi.

-AYLIK GIDA İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK-
Konuşmasına devam eden Başkan Beşikci, "Bu konuda bizlerden destek almak isteyen İkametgahı ilçemizde olan, öğrenci evinde yaşayan üniversite öğrencilerimize Gıda Desteğimiz bulmaktadır. Bu konuda bizlerden destek almak isteyen üniversiteli gençlerimizin ikametgah ve öğrenci kimlik belgeleri ile belediyemize kayıtlarını yaptırmalarını istiyoruz. Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezimize, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza ve Belediyemiz whatsapp hattı olan 0 532 778 96 54 numaralı telefon hattından başvurularını yapabilirler. Yapılacak başvurunun ardından üniversite öğrencilerimizin mezuniyet sürelerine kadar aylık gıda ihtiyacını karşılayacağız.’’ dedi.

-YÜKÜMÜZÜ HAFİFLETTİ-
Aylık gıda desteğinden faydalanmak için Yenişehir Belediyesine başvuruda bulunan üniversite öğrencileri ise Yenişehir Belediye Başkanı Murat Beşikci’ye ilçede hayata geçirmiş olduğu Yanıbaşındayız Projesi için teşekkür ederek, '’Bizler için çok anlamlı ve faydalı bir proje, öğrenci evinde kalmaktayız. Alacağımız  gıda desteği bütçemize büyük oranda katkı sağlayacaktır. Çünkü konut giderlerimiz ve yeme ve içmemiz bizler için büyük bir maliyet oluşturuyor.’’ dediler.