FAİŞ FİYAT’A SIKI DENETİM

FAİŞ FİYAT’A SIKI DENETİM

Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, piyasa gözetim ve denetimi görev ve yetkileri kapsamında fahiş fiyat artışı ve etiket denetimlerinin ilçede hız kesmeden devam ettiğini belirterek, faiş fiyat uygulayan işletmelere göz açtırmayacaklarını söyledi.
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Zabıta Ekipleri sabahın erken saatlerinde temel gıda maddeleri satan işyerleri ve market zincirlerine yönelik sıkı bir denetimden geçirdi.
Başta temel gıda ürünleri olmak üzere çok sayıda kalem ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında uyum durumunu değerlendiren ekipler,yumurta, un, sıvı yağ, peynir, makarna, sebze ve meyve gibi temel gıda ürünleri ile temizlik maddelerinin fiyatlarını inceledi. 

Denetimlerde, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatına bakılırken,rastgele seçilen  ürünler ise  kasaya götürülerek fiyat karşılaştırılması yapıldı.

Sabahın erken saatlerinde ilçede yapılan denetimlerle ilgili açıklama yapan Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, Ekiplerimiz etiketlerde yer alan bilgilerin doğruluğu ile  etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında herhangi bir fark var mıdır, yok mudur, bunun tespitini yapmaktadır. Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne aykırı durumun olması durumunda işletmelere idari yaptırım uygulamaktadırlar.

VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ 
Yenişehir ilçesinde rutin olarak yaptıkları denetimleri daha da sıklaştırdıklarını belirten Başkan Beşikci, denetimlerimiz aralıksız bir şekilde sürecektir. Asla vatandaşlarımızın mağdur edilmesine, fırsatçılara ve fahiş fiyat artışlarına izin vermeyeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızdan böylesi bir durum ile karşılaşmaları durumunda hiç vakit kaybetmeden, Yenişehir Belediyesi WhatsApp Destek Hattımız olan  0532 778 96 54 numaramıza durumu bildirmelerini istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.